Vilket trähus!

Idag lämnade kranbilen oss. Nu skall resten byggas med muskler.

Det som hittills har vuxit fram är något helt fantasktiskt i trähusväg! Vilket timmer, vilka takstolar, vilka stolpar!

Det får storma, hagla och dreva - det här huset kommer inte att röra sig en tum. Att det också är så vacket med de bastanta och släta stockarna gör inte saken sämre.

Byggteamet från MammuttiHirsi (från Estland har det visat sig) är oerhört noggranna och proffessionella. De jobbar stenhårt. Vi har haft högsommarhetta i fyra dagar, så det skall inte vara lätt att kämpa i solbacken.

Vi har också börjat vårt arbete som smått. Nisse har gjutit fast fundament till stolpar och handräckningshjälpt teamet. Jag har snart gått varvet runt med träolja (så långt penseln når upp på väggen). Men mitt på dagen har vi unnat oss lite semester för att svalka oss i den värsta hettan. Både igår och idag har vi badat i Solberg några km bort. Bara från idag var vattnet fullt badbart. Vissa av oss var ute i sjön i närmare en timme!

Svärmor lotsar den yngre generationen runt Hemavans sevärdheter och svärfar står i laddläge för att sätta tänderna på husets insida, för tiden rinner på...

Nu är det ett par takstolar till sedan hoppas vi att teamet ger sig på takläggning...för vi vill ju ha fest:) ...men det kommer också regn om ett par dagar...

mini-dsc-1154.jpg

Alles für heute//Kattis

26 Jul 2013

Välkommen

Välkommen till www.tarnabyskinest.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)