Om oss

Vi är en Linköpingsfamilj med rötterna i Västerbotten och Norrbotten. Vi trivs alla med att vistas i skog och berg, sommar som vinter. För ett par år sedan väcktes tanken på ett eget ställe, dit man kan åka till när andan faller på, där man har allt nödvändigt och kan lämna skidorna.

Eftersom vi som "riktiga" norrlänningar inte tycker att det finns några riktiga fjäll söder om Västerbotten, men samtidigt inte vill ha längre till stugan än till St Anton, inte bara vill svänga i backen utan också ta sig ut på vidderna med skoter eller turskidor, så stod valet mellan Kittelfjäll eller Hemavan/Tärnaby.

Någon stuga som riktigt föll oss i smaken (i förhållande till priset) hittade vi dock inte. Men för ett drygt år sedan fick vi upp ögonen för ett par områden med superlägen i Hemavan/Tärnaby. Dessutom var mäklaren (REMAX) och övriga som följde oss genom visningshelgen mycket tillmötesgående och trevliga (stort tack till Thomas Ringbrant som visade oss halva kommundelen och berättade många roliga anekdoter).

Slutligen bestämde vi oss för Tärnaby av de enkla anledningarna att:

Min (Kattis) pappa har sina rötter några mil söder om Tärnaby och många barndomsminnen från byn.

Det är en alpinåkning i Tärnaby som vi tycker är bland det bästa i Sverige, tillräckligt bra fallhöjd, lite mer utmanande än Hemavan om än färre pister och rolig skogsåkning (...tycker barnen). Sedan finns Hemavan runt hörnet om man vill möta fler i pisten (eller i baren).

Tärnaby är en riktig by; med bl a mataffär, bensinmack (som säljer friluftskläder), hotell, resturanger (lite tveksamt när det gäller after ski - någon gång ibland), ett bageri/konditori med supergott fikabröd och en vacker kyrka i mitten. Lite mer atmosfär än Hemavan tycker vi med andra ord.

Tärnaby känns helt rätt!

Välkommen

Välkommen till www.tarnabyskinest.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)