Stugan

mini-dsc04768.jpgmini-dsc04769.jpg

dsc-1225.jpgdsc-1227.jpg

Stugan är ett finskt hus från MammuttiHirsi (Mammuthus i Sverige).

De bygger timmerhus av lamelltimmer och med rakt igenom miljövänliga material.

Deras ordinarie huskollektion är väldigt bred och spännande. Inte desto mindre hade vi en egen idé om hur vårt hus skulle se ut. Främst är det tomtens och utsiktens beskaffenheter som har varit styrande för hur vi vill utforma huset, men det är också intryck av tidigare erfarenheter från fjällstugor som vi har tagit med oss till ritbordet. Det hus som låg närmast till hands i Mammuttis katalog var "Villa 101". Utifrån den konstruktionen och prislappen har vi sedan ritat ihop det till vad vi vill.

Det blev i princip ett annat hus, men glädjande nog (och med beröm från konstruktören) blev vår lösning produktionsmässigt billigare - trots fler kvm och "egenheter". Så merkostnaden för ändringarna rörde sig i princip om ett par extra balkar och fönster.

På bottenplan har vi en extra tilltagen entré, för att rymma alla pjäxor och drivor av kläder. I anslutning till den en tvättstuga med torkrum och teknik. Genom hallen når man sedan duschrum som leder till en relax med panoramautsikt mot Björkfjällssidan och bastu (äkta finsk naturligtvis:) och utgång till kvällsterrass. Längre bort i hallen finns en gästtoalett och väl tilltaget sovrum för två våningssängar. Sovrummet är ett riktigt "room with a view" mot Tärnaby kyrka och Rydfjället - det är nästan rörande vackert att möta morgonen eller avsluta kvällen med den blicken på näthinnan.

Strax innan storstugan finns en trapp (normalstor) till loftet och ingången till köket med bardisk mot matplats i storstugan. I bardiskens ende är det tänkt att braskaminen skall stå mot en stenvägg - centralt i huset.

Storstugan har högt i tak med sällskapsdel vid panoramafönster mot Tärnaby och Rydfjället och matplats på andra sidan vid högfönster mot sydväst och Björkfjället.

Terrassen löper runt om hela storstugan, så förhoppningsvis kan man njuta av solen i någon riktning under dagen.

Loftet består av ett allrum ut mot storstugan och mot norra gaveln två loftsovrum avsett för två bäddar vardera.

Det skall också byggas ett garage/förråd upp mot vägen. Det har vi inte beställt ännu, men även det tänker vi ta från MammuttiHirsi (om de har sådant). Det tar vi dock först efter huset.

 

Välkommen

Välkommen till www.tarnabyskinest.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)