Inget är som väntans tider

Jag har personligen upplevt hur det är att gå 10 dagar över tiden som förstföderska. Känslan är ungefär detsamma nu när vi väntar på att huset skall börja byggas. Man känner sig rastlös och orolig.

Enligt vårt kontrakt med Mammuthus skall de påbörja uppsättandet inom 14 dagar från leverans. Men man har under hela dialogen varit väldigt tydlig med att det helst skall påbörjas inom en vecka. De två veckorna är en buffert i avtalet för att vara på den "säkra sidan". Då känns det inte speciellt kul och tillmötesgående när Mammuthus i vårt fall nyttjar avtalets utrymme maximalt. Dessutom meddelades denna förändring så sent som 11 dagar innan det var planerat. Vår semester och rumsbokningar låg redan fasta.

Igår hade två ur teamet anlänt men utan att något egentligt arbete utfördes. Idag är den 14:onde dagen efter leverans. Imorse levererades byggställning. Men när jag var uppe och tittade till byggplatsen i förmiddags var det tomt. Med tanke på den senarelagda byggstarten är vi ytterst angelägna om att bygget kommer igång och körs effektivt för att i någon mån möjliggöra att vi själva skall hinna göra det vi behöver och måste innan semestern är slut.

Som det ser ut nu börjar det inte byggas förrän imorgon. Enligt min mening är det inte enligt avtalet. Tråkigt att dead lines i Mammuthus köpeavtal endast tycks vara kravstättande på kunden. Men Mammuthus kommer väl hävda att bygget visst drog igång i tid - 7 paketband klipptes, 6 brädor spetsades, en byggställning lastades av och timmerisolering häftades under de två inledande dagarna.

Men de två i teamet inväntar kanske byggkranen imorgon och den tredje som skall anluta innan det blir fart.

Summa summarum; det upplevs som att det är väldigt lätt att skapa och konstruera sitt Mammuthus. De har varit väldigt tillmötesgående på den fronten. Att teckna kontrakt för huset går ju naturligtvis alltid lätt. Sedan tycks fabriseringen av huset i Finland och beställningar till underleverantörer rulla på strukturerat och planenligt. Leveransernas punktlighet är bevis på det. Svagheten tycks ligga i koordineringen av själva uppförandet och logisistiken runt det här i Sverige. Byggmötet för vårt objekt gjordes 4 dagar innan huvudleverans. Samma dagar vill Mammuhus få tips på boende för byggpersonal och var man kan hyra byggställning och byggkran! Det är här är Tärnaby, i juli, industrisemester och turistveckor!

Så på tal om att gå över tiden, det börjar kännas på bristningsgränsen.

Men som sagt - gör detta team ett bra jobb så är allt (nästan) förlåtet.

 

//Kattis

 

22 Jul 2013

Välkommen

Välkommen till www.tarnabyskinest.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)