Huset uppfört och kvitterat

Igår kväll kl 2130 la våra fantastiska byggkillar sin sista hand på huset. Snabbt och flinkt återställde de byggplatsen med att demontera byggställningarna och plocka upp sitt skräp.

Dagen var hektiskt för dem. Margus och Märt slutförde plåttaket - fortfarande med precision. Margus (teamledaren) riktade noga varje plåt och takkant. Den säkerhet de hade i sina rörelser runt taket var imponerande. Jag hade fullt upp att hantera fyra meters byggställning...

Andrus slutförde finsnickerierna runt fönster och dörrar och förskönade en takkant med foder (utanför ritningen).

Det enda jag har haft att anmärka på när allt började stå färdigt var ett öppningsbart fönster som var placerat lite tokigt, dock helt enligt deras beskrivning. Med en lätt suck:) beslutade bröderna Andrus och Margus att de skulle ta på sig att skifta fönstret med ett annat.

En korrigering vi inte kände till förrän den var genomförd var att byta metallplattorna på samtliga stolpar i och utanför huset. De hade av misstag förväxlat vilka metallplattor som skulle vara på ute- resp. innestolparna. Jösses vilken operation! Men de fick till det utan missöden.

Det tycks mig att de har gjort en grundlig genomgång av alla moment innan de "checkade ut". Jag tycker det var strångt när en av dem erkände missen med stolparna och de bara fixar det utan något väsen.

Detta byggteam från Estland; Margus Korkmann, Andrus Korkmann och Märt Mölder från företaget Ecosand är verkligen att rekommendera! Råmaterialtet från MammuttiHirsi har varit av ytterst god kvalitet och i väl tilltagna mängder så det blev över (om än vissa komponenter saknades). Men teamet förvandlade järn till guld.

Nu återstår resten till oss.

Nästa steg är att hämta upp tidsplanen med isolering. Men tills dess gör vi ett uppehåll fram tills höstlöven har dalat.

Nico och Robin har inte varit sysslolösa. Inspirerade av våra tappra byggare har de byggt egna verktyg.

dsc-1248.jpgdsc-1290.jpgdsc-1292.jpg

//Kattis

 

10 Aug 2013

Välkommen

Välkommen till www.tarnabyskinest.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)